Geoscouten

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

De 6de editie van Geoscouten begint vrijdagavond 15 november 2024 om 20:00 uur op het Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode. Het programma eindigt zondagmiddag 17 november 2024 om circa 16:30 uur.

Cursisten

We hebben tijdens Geoscouten veel te bieden aan enthousiaste leidinggevenden van Scouting vanaf 18 jaar, die competenties onder de knie willen krijgen die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur navigeren”, deel B - eigen specialisme: kennis van het materiaal, routetechnieken + kennis en vaardigheden op hike.

Er kunnen maximaal 24 cursisten deelnemen.

Let op: Nadat jij je als cursist hebt aangemeld, vul je in overleg met de praktijkbegeleider van jouw Scoutinggroep de kwalificatiekaart “Instructeur navigeren”, deel B in, zodat wij een indruk krijgen welke kennis en vaardigheden uit dat deel jij al beheerst. Deze ingevulde kwalificatiekaart stuur je tijdig naar ons op, en gebruikt de cursusstaf om een programma op maat te maken.

Jij

  • Je bent in november 2024 ten minste 18 jaar.
  • Vindt het erg leuk om veel vaardigheden te leren over het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een tot de verbeelding sprekende hike voor jouw jeugdleden te organiseren, gebaseerd op competenties die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur navigeren”, deel B: eigen specialisme.
  • Neemt jouw eigen kompas, kaarthoekmeter, en – als je die hebt – GPS mee, zodat je tijdens Geoscouten werkt met jouw eigen materialen.
  • Hebt dus veel zin om tijdens Geoscouten je mouwen op te rollen en je handen te laten wapperen…
  • Bent misschien ook geïnteresseerd om in een follow-up na Geoscouten je door ons verder te laten opleiden en kwalificeren als “Master navigeren”.

Cursusprijs

Deelnemen aan Scoutakel kost € 82,75 per cursist. Dit is inclusief huur van de accommodatie d’n Burcht en faciliteiten op het Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode en voeding, inclusief ingrediënten voor het gourmetten.
De (alcoholische) drankjes die je ’s avonds in beperkte mate kunt gebruiken zitten niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Wil je meer informatie?

Nog meer informatie? Stel jouw vragen via het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan. Inschrijven doe je via deze website.

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je een brief met nadere informatie en info hoe jij jouw cursusgeld kunt betalen. Begin november 2024 ontvangen de cursisten via de mail een uitgebreide infobrochure met allerlei handige en smeuïge details over Geoscouten.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.