Scoutdoor

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

Scoutdoor begint zondagochtend 29 april 2018; je arriveert tussen 10:30 en 11:00 uur in Vught.

Het grootste deel van de activiteiten houden we in het grensgebied van de Luxemburgse Ardennen en de Duitse Zuid-Eifel. Pas op de laatste kampdag rijden we terug naar Vught. Daar wordt zaterdagmiddag 5 mei om 16:00 uur met de Eifel Experience en het Trapperskamp Extreem een gezamenlijke sluiting gehouden.

Scoutdoor 2018 houden we in de meivakantie van alle schoolregio’s in Nederland.

Deelnemers

Je kunt je alleen, met z'n tweeën of in een groepje met meerdere enthousiastelingen aanmelden als deelnemer(s). Er kunnen maximaal 25 stoere jongens en meiden inschrijven.

Jij

 • Bent op 15 april 2018 ten minste 14 jaar en niet ouder dan 18 jaar.
 • Hebt zin in uitdagende, stoere avonturen.
 • Hebt al eens vaker een hike gelopen, en je beheerst een aantal kaart- en kompastechnieken.
 • Kunt alle persoonlijke bagage zelf meedragen in je eigen rugzak.
 • Hebt een goede lichamelijke conditie.
 • Kunt zwemmen (zwemdiploma's A en B).

Stafteam

De kampleider van Scoutdoor 2018 is Justin Verbeek. Hij is binnen onze stichting al vele jaren actief. Justin heeft in 2005 en 2006 als deelnemer meegedaan met Trapperskampen die de stichting toen in Schotland en in de Duitse Hunsrück hield. Daarop aansluitend deed hij als cursist mee met het Trapperskamp Extreem, waarna hij in 2009 en 2010 als staflid meedraaide met de Eifel Experience. Daarna zat hij twee jaar in het stafteam van het Trapperskamp Extreem. Vervolgens was hij twee jaar de kampleider van de Eifel Experience, en in 2017 voor de eerste keer de kampleider van Scoutdoor.

Alle stafleden hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen en expedities, bijvoorbeeld op de HIT en tijdens kampen van onze stichting. Daarna hebben ze deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Dit is de leiderscursus die door onze stichting wordt gehouden om stafleden op te leiden als "begeleider van primitieve expedities". De meeste stafleden werken al een aantal jaren mee in stafteams van kampen van onze stichting; je gaat dus op stap met ervaren en gezellige stafleden!

Kampprijs

Deelnemen aan Scoutdoor 2018 kost € 219,00 per deelnemer (incl. vroegboekkorting), als jij je in het najaar 2017 inschrijft en betaald. In 2018 is de deelnemersprijs € 224,00 per deelnemer (zonder vroegboekkorting).

De kampprijs is inclusief de reis vanuit Vught naar de Zuid-Eifel en terug naar Vught met auto's & personenbusjes, de huur van materialen voor outdoor activiteiten (denk bijvoorbeeld aan mountainbikes met helmen en zwemvesten voor de vlottentocht), huur van (sport)accommodaties en bivakken, genoeg & lekker eten en outdoorverzekering.

Het deelnemersgeld dat jij voor Scoutdoor betaalt, besteden we zo:

 • Voeding: 34%
 • Vervoer: 20%
 • Huur (sport)accommodaties en bivakken: 20%
 • Programmakosten: 11%
 • Voorbereidingen: 10%
 • Organisatiekosten (o.a. communicatie, benodigde materialen): 3%
 • Onvoorziene kosten: 2% +
 • TOTAAL: 100%

De begroting voor Scoutdoor is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding en overnachtingkosten.

Meer informatie

Nog meer informatie kun je krijgen van de kampleider, Justin Verbeek, via: info@trapperskamp.com of het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want er kunnen maximaal 25 deelnemers inschrijven.

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief met een machtiging voor automatische incasso, zodat we jouw deelnemersgeld kunnen innen. Betalen in twee termijnen is mogelijk.

Nadat wij jouw deelnemersgeld volledig hebben geïncasseerd, krijg je half maart 2018 een informatieboekje toegestuurd. Daarmee kun jij je thuis goed voorbereiden op Scoutdoor. In het informatieboekje beschrijven we hoe jij je kunt voorbereiden op dit machtige avontuur. Er zijn tips opgenomen over eventueel nog aan te schaffen of te vervangen persoonlijke bagage. Uiteraard vind je in het boekje de informatie waar je precies wordt verwacht in Vught. Ook staat er een uitgebreide bagagelijst in, het noodtelefoonnummer waar de kampleiding tijdens Scoutdoor is te bereiken, en hoe laat & waar je weer terug zult zijn in Vught.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Voor het kamp kun je alvast digitaal kennis maken met andere deelnemers en stafleden via onze Scoutdoor Facebook.