Scoutdoor

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

Scoutdoor begint zondagochtend 28 april 2024; je arriveert tussen 10:30 en 11:00 uur in Boxtel.

Het grootste deel van de activiteiten houden we in het grensgebied van de Luxemburgse Ardennen en de Duitse Zuid-Eifel. Pas op de laatste kampdag rijden we terug naar Vught. Daar wordt op zaterdagmiddag 4 mei 2024 om 16:00 uur met de deelnemers van de Eifel Experience en het Trapperskamp Extreem een gezamenlijke sluiting gehouden.

Scoutdoor 2024 houden we in de meivakantie van alle schoolregio’s in Nederland.

Deelnemers

Je kunt je alleen, met z'n tweeën of in een groepje met drie enthousiastelingen aanmelden als deelnemer(s). Er kunnen maximaal 24 stoere jongens en meiden inschrijven.

Jij

  • Bent op 15 april 2024 ten minste 14 jaar en niet ouder dan 17 jaar.
  • Hebt zin in uitdagende, stoere avonturen.
  • Hebt al eens vaker een hike gelopen, en je beheerst een aantal kaart- en kompastechnieken.
  • Kunt alle persoonlijke bagage zelf meedragen in je eigen rugzak.
  • Hebt een goede lichamelijke conditie.
  • Kunt zwemmen (zwemdiploma's A en B).

Stafteam

Michel Hollestelle is de kampleider van Scoutdoor. In het dagelijks leven werkt hij bij ATOS als business unitmanager. Michel deed van 1990 - 1994 als deelnemer mee met het Trapperskamp Vught / Luxemburgse Ardennen. In 1995 en 1996 was hij cursist van het Trapperskamp Extreem om vervolgens van 1997–2003 vier keer als staflid mee te werken in het Traka in de Ardennen resp. Schotland. Daarna was Michel lid van het stafteam van het Traka Extreem van 2004 t/m 2006, in 2008, 2011 en 2014. “Tussendoor” fungeerde Michel als de kampleider van de Eifel Experience van 2007 t/m 2009. In 2018 en 2021 maakte hij deel uit van het Scoutdoor stafteam, en zal daarvan net als in 2022 ook in 2023 als kampleider met zijn enthousiaste stafleden een vet kamp voor jou organiseren.

Alle stafleden hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen en expedities, bijvoorbeeld op de HIT en tijdens kampen van onze stichting. Daarna hebben ze deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Dit is de leiderscursus die door onze stichting wordt gehouden om stafleden op te leiden als "begeleider van primitieve expedities". De meeste stafleden werken al een aantal jaren mee in stafteams van kampen van onze stichting; je gaat dus op stap met ervaren en gezellige stafleden!

Kampprijs

Deelnemen aan Scoutdoor 2024 kost € 250,00 per deelnemer.

Het deelnemersgeld is inclusief de reis vanuit Vught naar de Zuid Eifel en terug naar Vught met auto’s (en als er veel deelnemers meedoen: een personenbusje), de huur van materialen voor outdoor activiteiten (denk bijvoorbeeld aan mountainbikes met helmen), huur van (sport)accommodaties en bivakken, genoeg & lekker eten en outdoorverzekering.

De begroting voor Scoutdoor is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding en overnachtingkosten.

Meer informatie

Nog meer informatie kun je krijgen via: info@trapperskamp.com of het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want er kunnen maximaal 24 deelnemers inschrijven.

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief waarin o.a. staat hoe jij jouw deelnemersgeld kunt overboeken naar onze bankrekening. Betalen in twee termijnen is mogelijk.

Nadat wij jouw deelnemersgeld volledig hebben ontvangen, ontvang je een maand voor het kamp via e-mail een informatieboekje. Daarmee kun jij je thuis goed voorbereiden op Scoutdoor. In het informatieboekje beschrijven we hoe jij je kunt voorbereiden op dit machtige avontuur. Er zijn tips opgenomen over eventueel nog aan te schaffen respectievelijk te vervangen persoonlijke bagage. Uiteraard vind je in het boekje de informatie waar je zondagochtend precies wordt verwacht in Boxtel. Ook staat er een uitgebreide bagagelijst in, het noodtelefoonnummer waarop de kampleiding tijdens Scoutdoor is te bereiken, en waar je zaterdagmiddag weer terug in Vught zult arriveren.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Voor het kamp kun je alvast digitaal kennis maken met andere deelnemers en stafleden via onze Trapperskamp Facebook.